‘Narcist’ slaat eigen moeder ziekenhuis in

‘Narcist’ slaat eigen moeder ziekenhuis in
Sint-Truiden -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 49-jarige man uit Sint-Truiden wegens geweld tegen zijn eigen moeder veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijke celstraf en een boete van zeshonderd euro met uitstel. De man heeft volgens de gerechtspsychiater een narcistische persoonlijkheid en moet zich daarvoor laten behandelen.

Op 14 juli 2016 alarmeerden de buren van de man en zijn moeder de politie, omdat de 71-jarige vrouw om hulp riep terwijl ze uit het venster hing. De vrouw had een gebroken sleutelbeen opgelopen. Na de slag van haar zoon was ze op een krukje gevallen.

De man zat bij aankomst van de politie in de garage en deed alsof hij was flauwgevallen. Zijn arrestatie verliep niet zonder slag of stoot. Vier agenten hadden alle moeite om hem op te pakken.

De agenten troffen het slachtoffer aan met bebloed gezicht en een gapende hoofdwonde. Uit de verklaringen bleek dat de man naar zijn moeder had uitgehaald toen de vrouw hem met een tikje op de schouder wakker wilde maken.

De man was al in 2016 voor gelijkaardige feiten veroordeeld. In 2013 sloeg hij zijn moeder ook al.

Onderzoek door een gerechtspsychiater leerde dat de man toerekeningsvatbaar is, maar een narcistische persoonlijkheid heeft. De rechtbank sprak van verwerpelijke en maatschappelijk onaanvaardbare feiten. De man was nog niet veroordeeld tot een celstraf van meer dan twaalf maanden, zodat hij nog in aanmerking kwam voor een uitstel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees