FOTO. Benjamin Verraes wint 69ste editie Grote Prijs Willy Hamerlinck

Editie "soixante-neuf" - zoals de speaker een aantal keer omriep - van de GP Willy Hamerlinck werd dinsdagnamiddag gewonnen door Benjamin Verraes (Josan-To Winning Cycling Team). Het was voor de 31-jarige West-Vlaming zijn twintigste zege van het seizoen. Streekrenner Iljo Keisse werd nipt geklopt in de groepsspurt, Jordi Meeus vervolledigde de top-3. De renner van Quickstep - Floors daagde na een kwartier nog niet op voor de podiumceremonie, waardoor het schavotje van de tweede plaats onbezet bleef.

"We hebben van een prachtige namiddag en een echt spannende wedstrijd genoten. In tegenstelling tot de show die vaak in criteriums opgevoerd wordt, is dit wél een echte koers", aldus afscheidnemend burgemeester Marc De Pauw (Open VLD) tijdens zijn dankwoordje voor sportclub Klaver 7 op de "après-koers" op de Kouter. Het wereldkampioenschap der kermiskoersen lokte ook volgens de politie wat minder volk dan vorig jaar, maar toen viel het hoogfeest ook op een "echte" hoogdag, die van Maria Hemelvaart. 

Heusdenkoers was opnieuw een volksfeest, dat merkt u in onze uitgebreide fotoreeks op diverse plaatsen langs het parcours. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio