Goed nieuws voor Vandoorne? McLaren bevestigt exit Alonso uit F1

Goed nieuws voor Vandoorne? McLaren bevestigt exit Alonso uit F1

Foto: Photo News

F1-renstal McLaren heeft via twitter bevestigd dat ex-wereldkampioen Fernando Alonso volgend seizoen niet in de F1 zal uitkomen. Dat verhoogt de kansen van onze landgenoot Stoffel Vandoorne om ook volgend seizoen in de F1 actief te zijn.

Een droge tweet, meer had McLaren niet nodig om het afscheid van tweevoudig wereldkampioen F1 Fernando Alonso aan de sport af te kondigen.

Alonso is momenteel aan zijn zeventiende seizoen in de F1 bezig, zijn vijfde met McLaren. De Asturiër won in totaal 32 wedstrijden en verzamelde in die zeventien jaar 22 keer de pole en stond 97 keer op het podium. Hij won zijn wereldtitels in 2005 en 2006 en was daarmee de jongste wereldkampioen. “Er is voor iedereen een tijd om afscheid te nemen en Fernando heeft beslist dat voor hem die tijd gekomen is”, reageerde Zac Brown, de CEO van McLaren Racing. “We respecteren zijn beslissing, ook al vinden we dat hij nog steeds in een uitstekende conditie verkeert. Aan zijn competitiviteit valt niet twijfelen. Hij is op het hoogste niveau blijven presteren en dat zal hij blijven doen in de negen resterende races van het seizoen.”

De piloot zelf reageerde ook al middels een videoboodschap die via twitter de wereld werd ingestuurd.

Uiteraard is dit goed nieuws voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Het zitje van de West-Vlaming stond de voorbije weken ter discussie maar door het afscheid van zijn Spaanse ploegmaat verhoogt de kans dat Vandoorne ook volgend jaar een F1-zitje ter beschikking heeft.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.