Michel Preud’homme is hard na zware nederlaag op Ajax: “Wij horen niet in de Champions League”

Michel Preud’homme is hard na zware nederlaag op Ajax: “Wij horen niet in de Champions League”

Foto: BELGA

Michel Preud’homme was streng in zijn analyse nadat zijn Standard met 3-0 onderuit ging op het veld van Ajax in de voorronde van de Champions League.

“Het is simpel”, aldus de Standard-trainer. “We hadden gevraagd hetzelfde te doen als in de vorige wedstrijd, dat was de bedoeling. Maar dan moet je wakker zijn, snel druk zetten en dicht tegen de tegenstander spelen. Dat zijn alle dingen die we niet deden. Tegen Tadic en Ziyech stonden we met drie spelers in het middenveld. Zelfs dat was te weinig. Als wij niet op de grens van wilskracht spelen, extreem gemotiveerd zijn, kunnen we nooit winnen van een sterkere ploeg zoals Ajax. Gelukkig speelde de trots op en hebben we nog wat kansen gekregen. Neen, dat was niet omdat Ajax het losliet. Want zij hadden er echt wel zin in en wilden er echt wel tien maken. Dat hebben wij belet.”

De Standard-trainer gaf het wel toe. “Wij hadden onze plaats niet in de Champions League, dat is duidelijk. Ik ben teleurgesteld in de spelers, hoewel ik weet dat Ajax tactisch en technisch veel sterker is. Maar als je, zoals in de heenwedstrijd, Ajax onrustig kunt maken, waarom kan dat nu niet? Het geeft alleen maar aan dat we nog een lange weg af te leggen hebben alvorens we met een team als Ajax kunnen wedijveren.”

ANALYSE (+): Preud’homme heeft nog werk: Standard was veel te matig en Ajax gewoon te goed

Ten Hag: “Geleerd uit fouten in Luik”

Ajax-trainer Eric ten Hag toonde zich vanzelfsprekend een tevreden man na de 3-0-zege op Standard. “Op heel erg slecht veld heeft Ajax een heel erg goede prestatie geleverd”, begon de Amsterdamse T1. “We hebben geleerd van onze fouten in Luik. We zaten er bovenop en gaven hen geen tijd. Daar had Standard het duidelijk moeilijk mee. Ik heb genoten van mijn ploeg. Hierop moeten we voortborduren, want het zal weer beter moeten. Kiev is een betere ploeg dan Standard”, aldus Ten Hag.

Lag het flitsende spel dan ook niet een beetje aan Standard? “Standard is geen misselijke ploeg hoor”, antwoordde Ten Hag. “Het is een fysiek sterke ploeg uit een beter voetballand dan Nederland, want de Belgische competitie staat hoger op de UEFA-ranking dan ons land. Het is dus goed voor het Nederlandse voetbal dat we gewonnen hebben.”

Corrigeer