Fiona had alle recht om er te staan, maar toch vond ze dit boze briefje op haar voorruit op de gehandicaptenplaats

Fiona had alle recht om er te staan, maar toch vond ze dit boze briefje op haar voorruit op de gehandicaptenplaats

De Britse Fiona Scullard rekent op de gehandicaptenplaats aan de supermarkt, want wanneer ze een aanval van astma krijgt, moet ze meteen naar haar auto kunnen snellen voor haar noodmedicatie. Toch vond iemand haar niet ‘gehandicapt genoeg’ om te mogen parkeren op de plaats waar ze recht op had.

“Jij bent niet gehandicapt. Parkeer ergens anders en laat deze plek open voor zij die dat wel zijn jij egoïstische trut. Ik heb je nummerplaat genoteerd en de supermarkt op de hoogte gesteld.” Zo luidde de donderbrief, gekribbeld op een servet, die Fiona op haar voorruit vond.

Fiona had alle recht om er te staan, maar toch vond ze dit boze briefje op haar voorruit op de gehandicaptenplaats
Foto: Facebook

“Laat me je iets vertellen”, reageert Fiona op de brief. “Ik zie er dan misschien wel niet gehandicapt uit en ik ben in staat om te wandelen. Maar zie je die blauwe badge? Dat is de mijne… Ja, ik ben andersvalide en ik mag parkeren op gehandicaptenplaatsen zoals iedereen met een rolstoel dat mag. Ik heb een ernstige ziekte, kan niet ver wandelen zonder mijn inhaler en heb soms noodmedicatie nodig om mijn leven te redden. Daarom heb ik die blauwe badge. Ik benadeel niemand en ik ben zeker geen egoïstische trut.”

“Ik was in Sainsbury’s voor misschien twintig minuten”, vertelt Fiona aan de Britse krant The Sun. “En dat is wat me begroette toen ik terugkwam bij mijn auto. Het heeft mij echt geraakt. Het is niet eerlijk dat ik zo gediscrimineerd word omdat je mijn handicap niet kan zien. Om zo genoemd te worden is gewoon vreselijk. Ik heb die plaats nodig omdat als ik fout lach of als er veel stof is, ik snel bij mijn auto moet zien te geraken als ik een aanval krijg.”

“Wat ik nog het ergste vind is het feit dat ze niet naar me toe zijn gekomen om me te vragen over de badge of wat mijn handicap omvat. Ik had die persoon met plezier bijgepraat want je ziet niet veel gevallen zoals het mijne. Deze aandoening is geen pretje, telkens ik naar het ziekenhuis moet, ga ik naar de intensieve zorgen. Mensen sterven hieraan.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees