Papa springt zoontje achterna dat van balkon valt, maar ligt nu zelf zwaargewond in ziekenhuis

Papa springt zoontje achterna dat van balkon valt, maar ligt nu zelf zwaargewond in ziekenhuis

Foto: Gofundme

De Britse Brad Lewis was samen met zijn zoontje Oscar bij vrienden toen hij de kleine jongen van het balkon zag vallen. Hij was nog net dichtbij genoeg om hem te proberen redden en slaagde daar ook in, al kon dat niet meer zonder zelf ook vier meter naar beneden te storten.

De kleine Oscar had een schuimkogel afgevuurd met zijn speelgoedgeweertje en liep die vol enthousiasme achterna. Papa Brad zag het gebeuren: in zijn enthousiasme had Oscar niet gezien dat het terras al ophield. Brad veerde recht en sprong zijn zoontje achterna, zijn snelheid was echter te groot om nog tijdig te kunnen stoppen en zo vielen de twee samen vier meter naar beneden op de betonnen oprijlaan beneden.

Tijdens de val slaagde Brad er nog wel in zijn zoontje tot bij zich te trekken en bovenop hem te manoeuvreren. Zo ving Brad de klap op en is Oscar bovenop hem geland. De kleuter liep nog een hersenschudding en een schedelfractuur op, maar is sinds het incident alweer uit het ziekenhuis ontslagen. “Hij herstelt langzaamaan”, aldus zijn moeder. “Hij verlaat mijn zijde niet meer en slaapt nu met zes kussens rond hem omdat hij bang is om uit bed te vallen.”

Papa springt zoontje achterna dat van balkon valt, maar ligt nu zelf zwaargewond in ziekenhuis
Foto: Gofundme

Brad overleefde de val wel, maar is er veel erger aan toe. “Hij heeft ernstige verwondingen aan zijn nek en hoofd, heeft een ruggenwervel gebroken en zijn schedel. Zijn hersenen zijn gekneusd en daarnaast heeft hij nog heel wat andere, kleinere verwondingen. De dokters zijn verbaasd dat Brad zelfs nog leeft gezien zijn toestand.”

De dokters schatten dat het zo’n zes tot twaalf maanden kan duren voor Brad weer de oude is. Ondertussen krijgt het gezin alle mogelijke steun: “We proberen nog steeds te verwerken wat er gebeurd is, maar zijn zo ongelofelijk dankbaar voor alle steun van familie, vrienden en anderen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees