“Harig zeemonster” spoelt aan op strand, inwoners staan voor raadsel

De inwoners van het Russische Kamchatka staan voor een raadsel: is er nu net een karkas van een mammoet aangespoeld? Of een eeuwenoud zeemonster? Ze smeken wetenschappers om het aangespoelde wezen te komen onderzoeken. “Het lijkt ook een vacht te hebben, maar het is niet echt een vacht, het zijn allemaal kleine buisjes.”

Het is meer dan drie keer zo groot als de gemiddelde man en zo zwaar dat de inwoners van Kamchatka het niet konden opheffen of uitgraven uit het strandzand. Het meest opvallende: Het ‘wezen’ heeft een vacht, maar dan wel een die uit allemaal kleine buisjes lijkt te bestaan. “Zou dit een soort oeroud dier kunnen zijn? Ik wou dat wetenschappers dit raadsel voor ons konden onderzoeken”, aldus ooggetuige Svetlana Dyadenko.

“Het lijkt een beetje op een harige octopus maar ik kan moeilijk raden wat het is. Het lijkt een vacht te hebben, maar die ziet eruit alsof honderden kleine buisjes van het karkas naar beneden hangen.”

Volgens sommigen zouden het de ontbindende resten kunnen zijn van een overleden walvis, een theorie die ook marien bioloog Sergei Kornev onderschrijft. “Onder invloed van de zee, tijd en andere dieren, kan een walvis de raarste vormen aannemen. Dit is enkel een deel van een walvis, niet een hele.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees