Nederlandse presentator haalt cynische verzekeraar door de mangel: “Proficiat met mij als klant, ik laat u binnenkort weten hoeveel ik u zal betalen”

De Nederlandse zorgverzekeraar Menzis liet eerder deze week nog weten dat het de therapie van mensen met een depressie enkel nog zal terugbetalen als die therapie effect heeft gehad. Dat vond Pieter Derks van NPO Radio 1 zo intriest dat hij de verzekeraar op de radio door de mangel haalde: “Ik zal jullie dan vanaf nu pas betalen als ik ook daadwerkelijk zorg heb nodig gehad.”

In Nederland staat hij bekend als ‘de druktemaker’ van NPO Radio 1: Pieter Derks. In een boodschap aan de Nederlandse zorgverzekeraar Menzis haalde hij zoals enkel hij dat kan, vol vlijmscherpe ironie, alle pijnpunten mooi boven van het vaak cynische verzekeringswezen: ellenlange formulieren, premies waar je zelf niets over te zeggen hebt en de onzekerheid over of je nu wel of niet terugbetaald zal worden.

Vorig jaar nog ging Pieter Derks ook viraal dankzij zijn standpunt over onze fascinatie met hogere diploma’s: “De stand van zaken in Nederland: twee miljoen communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan repareren.”

Video: NPO Radio 1

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees