Nieuwe episode in transfersaga van Boyata: Spanjaarden duwen door voor Rode Duivel, Denayer naar Celtic?

Nieuwe episode in transfersaga van Boyata: Spanjaarden duwen door voor Rode Duivel, Denayer naar Celtic?

Foto: Isosport

Dedryck Boyata is de meest gegeerde Rode Duivel op dit moment. De centrale verdediger bekroonde een sterk seizoen bij Celtic met een uitstekend WK. Fulham drong aan en bood tien miljoen euro, maar kreeg een njet op het rekest van Celtic. De Schotten lieten verstaan Boyata niet te willen verliezen, maar zijn nog niet thuis. Volgens het Spaanse AS duwt Sevilla door.

Lees ook: Circus Boyata: manager Rode Duivel haalt stevig uit naar koppig Celtic, clublegende reageert

Bij Sevilla houden ze rekening met een vertrek van de 34-jarige Nicolas Pareja, ex-Anderlecht. Om het eventuele verlies van de Argentijn op te vangen, mikken de Spanjaarden op Boyata. Die wil na drie seizoen Celtic een stap hogerop en staat open voor een transfer. Sevilla zou dik tien miljoen euro veil hebben voor de Rode Duivel. Die sukkelt momenteel met een spierblessure, waardoor hij nog niet in actie kwam voor Celtic. Sevilla ontvangt van AS Roma overigens 30 miljoen voor de transfer van middenvelder N’Zonzi.

Lees ook: Celtic weigert bod van Fulham voor Boyata: “We willen hem niet verliezen”

Denayer als vervanger voor Boyata?

Celtic hoopt dan weer om ­Jason Denayer (23) definitief over te nemen van Man City. De 8-voudige Rode Duivel ziet geen toekomst meer in Manchester en werd vorig seizoen al uitgeleend aan Galatasaray. De Turken probeerden hem opnieuw te halen met een bod van drie miljoen euro, maar konden geen garanties verschaffen. Ook het Italiaanse Torino voldoet niet aan de voorwaarden, waardoor Celtic de beste papieren heeft voor Denayer.

Nieuwe episode in transfersaga van Boyata: Spanjaarden duwen door voor Rode Duivel, Denayer naar Celtic?
Denayer werkte de voorbereiding af bij Man City. Foto: Anadolu Agency
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.