Mode

Model werd veroordeeld voor de moord op zijn concurrent

Model werd veroordeeld voor de moord op zijn concurrent

Harry Uzoka werd door zijn rivaal vermoord Foto: Instagram/ Harry Uzoka

Dat de modewereld behoorlijk competitief is, is alom bekend. Het Britse model, George Koh, was naar verluidt zelfs zo jaloers op zijn concurrent Harry Uzoka dat hij hem in januari in Londen doodde. Het model werd door de rechtbank veroordeeld voor moord.

Harry Uzoka (25) was volgens de Britse modepers één van de succesvolste zwarte modellen van het land, maar dat succes moest hij met de dood bekopen. In januari resulteerde een ruzie tussen Harry Uzoka en George Koh (24) in een steekpartij op straat, waarbij Harry Uzoka het leven liet.

Ruzies op sociale media

Harry Uzoka had een prestigieus modellencontract binnengehaald bij Premier Model Management en werkte voor heel wat toonaangevende modemerken, zoals GQ, Uniqlo en Zara. Ook George Koh deed het bijlange niet slecht als mannelijk model, maar het succes van zijn grootste concurrent leidde op sociale media vaak tot banale ruzies tussen hen beiden. Harry Uzoka betichtte zijn collega van kopieergedrag en stelde dat het jongere model door hem geobsedeerd was.

Toen George Koh beweerde dat hij het bed gedeeld had met model Ruby Campbell, de vriendin van Uzoka, liep alles uit de hand. George trok met twee vrienden naar de woonplaats van Harry, waar de discussie uitmondde in een steekpartij, waarbij het successvolle model in de hartstreek werd getroffen. Hij overleed daar ter plaatse.

Veroordeeld voor moord

De rechtbank veroordeelde George Koh ondertussen voor moord. Eén van zijn vrienden die ook ter plekke was, is eveneens schuldig bevonden voor moord, de tweede vriend voor doodslag. Op 21 september zal de schuldmaat bekend worden gemaakt.

 

@britishgq X @mercedesbenzuk ??

Een bericht gedeeld door ??Harry Uzoka?? (@harryuzoka) op

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees