McLaren heeft opvolger Alonso al beet: Carlos Sainz jr wordt de nieuwe ploegmaat van Vandoorne

McLaren heeft opvolger Alonso al beet: Carlos Sainz jr wordt de nieuwe ploegmaat van Vandoorne

Foto: EPA-EFE

Brussel -

Carlos Sainz jr zal volgend jaar het vrijgekomen zitje van Fernando Alonso bij McLaren innemen. De Formule 1-renstal bevestigde het nieuws donderdag.

Sainz jr ondertekent bij McLaren, waar Stoffel Vandoorne ploegmaat is van Alonso, een contract “van meerdere jaren”.

De 23-jarige Spanjaard is vandaag aan de slag bij Renault, waar hij een duo vormt met Nico Hülkenberg. De Fransen kondigden voor 2019 al de komst van Daniel Ricciardo (Red Bull) aan.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso maakte dinsdag bekend dat hij op het einde van het seizoen een punt zet achter zijn F1-carrière.

Of Vandoorne ook in 2019 voor McLaren zal rijden, is nog afwachten. “McLaren zal zijn volledige rijders line-up voor 2019 op het geschikte moment communiceren”, luidt het.

Sainz jr begint volgend jaar aan zijn vijfde F1-seizoen. In het huidige WK staat hij elfde met 30 punten. “Ik ben al heel mijn leven een fan van McMaren”, zegt de Spanjaard, die nog nooit een podium haalde in een Grand Prix. “Het is een grote naam in de sport met een ongelofelijke erfenis. Sommige rijders die voor McLaren uitkwamen behoren tot de helden van de F1. Fernando is uiteraard een van hen en het is heel speciaal dat ik zijn plaats inneem.”

Zak Brown, CEO van McLaren, zegt erg opgetogen te zijn met de komst van Sainz jr. “Hij brengt de perfecte mix van jeugd en ervaring. Hoewel hij pas 23 is, staat hij voor zijn vijfde seizoen en heeft hij heel wat race-ervaring.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.