Burgemeester voor tweede keer slachtoffer van vandalisme: “Iemand wil mij beschadigen”

Burgemeester voor tweede keer slachtoffer van vandalisme: “Iemand wil mij beschadigen”

Foto: eva

Zwevegem -

Voor de tweede keer in amper een week tijd werd een verkiezingsbanner van Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne beschadigd. Op de banner in de Moenstraat tussen Moen en Sint-Denijs kreeg de lijsttrekker van Lijst Burgemeester eind vorig week een clownsneus. De graffiti kon worden afgewassen, maar woensdagavond werd dezelfde banner opnieuw vernield. Dit keer werd het hoofd van de burgemeester eruit gesneden. De burgemeester is verontwaardigd.

“De eerste keer dacht ik nog dat het om een ludieke actie ging. Het kon even goed zijn om aandacht te vragen voor de Rode Neuzen-actie voor jongeren met psychische problemen. Maar na de tweede actie is het wel heel duidelijk dat het geen grap was. Blijkbaar is er iemand die mij viseert en mij persoonlijk wil beschadigen.”

Klacht indienen

Dus overweegt de burgemeester nu wel een klacht in te dienen. “Dit is puur vandalisme en dat is strafbaar. Het is er echt over. Ik ben verbaasd hoe er wordt volhard in de boosheid. Maar ik laat mij geen schrik aanjagen.”

Vandalisme op verkiezingsbanners is zelden of nooit gezien in Zwevegem. “Ik ben er absoluut zeker van dat het niet uit politieke hoek komt. In Zwevegem wordt er op een respectvolle manier campagne gevoerd.”

De beschadigde banner wordt niet vervangen door een nieuwe.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees