14 Belgen krijgen een wildcard voor de Memorial

14 Belgen krijgen een wildcard voor de Memorial

Foto: BELGA

De AG Memorial Van Damme kan als finale van de IAAF Diamond League enkel de beste acht atleten van het voorbije Diamond League seizoen ontvangen. Daarnaast mag de organisatie wel wildcards uitdelen aan atleten uit eigen land. Met een uitstekend EK achter de rug, geeft de organisatie 14 landgenoten de kans zich te meten met de wereldtop.

België maakte indruk op het afgelopen EK in Berlijn door maar liefst 6 medailles weg te kapen. De Belgian Cheetahs, onze 4x400 meter vrouwenploeg, grepen net naast eremetaal, maar liepen wel een fantastische wedstrijd. Alle vier de dames die naar de vierde plek liepen zullen ook op de AG Memorial Van Damme in actie komen. Cynthia Bolingo zal de 200m betwisten en Camille Laus gaat voor de 400m. Ook Hanne Claes en Justien Grillet mogen zich met de wereldtop meten, zij zullen de 400m horden lopen.

De onfortuinlijke Renée Eyskens viel op het EK tijdens de reeksen van de 800m. In Brussel krijgt ze de mogelijkheid om alsnog te tonen wat ze in haar mars heeft. Wie weet duikt ze wel onder de twee minuten.

Eline Berings kwam na een uitstekend seizoen nauwelijks 5 miliseconden tekort voor een finaleplaats in Berlijn en kan in Brussel revanche nemen op de 100m horden. Idem voor Elise Vanderelst, die op haar eerste EK de finale van de 1500m op een haar na miste.

Bij de Belgische mannen kreeg Eliott Creston een wildcard voor de 800m en ook in de springcompetities zal ons land vertegenwoordigd zijn. Belgisch kampioen Bram Ghuys mag zich tonen in het hoogspringen en Arnaud Art zal zijn Belgisch record polsstokspringen (5m72) aanvallen op de AG Memorial Van Damme.

En dan zijn er natuurlijk nog de Borlée broers en ‘wonder woman’ Nafi Thiam. Hun deelname was al bekend. Kevin (zilver) en Jonathan (brons) liepen op het EK naar individueel succes op de 400m. Samen met hun broer Dylan lopen ze de 400m. Nafi Thiam werd nu ook Europese kampioene en voert op de Memorial het deelnemersveld in het hoogspringen aan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.