Dierenbeul gooit ongewenste hond letterlijk weg

Dierenbeul gooit ongewenste hond letterlijk weg in schokkende video Video: Twitter

De Spaanse politie is op zoek naar de verantwoordelijke van een schrijnend geval van dierenleed dat het Zuid-Europese land schokte. Een man gooide op 8 augustus een hond over een hek met prikkeldraad van een dierenasiel in de noordelijke regio Cantabrië, waardoor het onfortuinlijke dier levensgevaarlijk gewond raakte. De dierenbeul reed vervolgens gewoon weg, terwijl de witte viervoeter doodbloedde.

Het kostte de man twee pogingen om zich te ontdoen van de ongewenste puppy. Het dier bleef eerst in de prikkeldraad van het hek haken, waardoor het weer in de handen van zijn eigenaar terechtkwam. Na een - succesvolle - tweede poging, nam de dierenbeul snel de benen, terwijl de viervoeter langzaam maar zeker aan zijn verwondingen bezweek. Toen de medewerkers van het asiel de acht maanden oude pup vonden, kwam alle hulp te laat en was het dier al overleden.

Het asiel en de Spaanse Guardia Civil willen de beul opsporen en hem voor de rechter brengen voor zijn “laffe daad”. Volgens de lokale dierenbescherming is dat de enige manier om de man “te confronteren met zijn walgelijke daad om hem te tonen wat hij heeft aangericht”. Ook op sociale media zijn mensen die de video onder ogen kregen uit op bloed: “Ze zouden hetzelfde met hem moeten doen”, “dit maakt duidelijk wie het beest echt is” en “ik wens je dood” zijn slechts enkele van de woedende reacties op de beelden.

Het is nog niet duidelijk of de man al is opgespoord, al suggereren sommige berichten op Twitter dat hij werd opgepakt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees