Wielrennen Elite zonder contract

Lennert Teugels: “Het wordt voor mij heel moeilijk om dit seizoen nog de nul van de tabellen te vegen”

Lennert Teugels: “Het wordt voor mij heel moeilijk om dit seizoen nog de nul van de tabellen te vegen”

Lennert Teugels stapelt de ereplaatsen op, maar won dit seizoen nog niet. Foto: NBEN

Opwijk -

Lennert Teugels stapelt de ereplaatsen op. Een overwinning behaalde de 25-jarige Opwijkenaar dit seizoen echter nog niet. De voorgaande jaren slaagde hij er nochtans telkens in om een handvol successen te boeken.

“Daar zijn een aantal redenen voor. Zo werk ik dit seizoen een zwaarder programma af met daarbij vele profkoersen. Tevens rijd ik vaak in dienst van onze kopmannen. In de weinige kermiskoersen die ik dit jaar bij de elite zonder contract reed, had ik het geluk dan weer niet aan mijn zijde. Zo verkeek ik me woensdag in Walhain nog op het aantal af te leggen ronden. Tot mijn verbazing bevonden we ons ineens in de slotronde en waren er geen mogelijkheden meer om in de kopgroep nog een poging te wagen. Een derde plaats was het gevolg.”

“Het wordt heel moeilijk om de nul van de tabellen te vegen. Ik werk nog slechts één kermiskoers af, de rest van mijn programma bestaat uit interclubwedstrijden en een resem profkoersen. Eerstvolgend rijd ik de Grote Prijs Zottegem en de Druivenkoers. Vooral die laatste past in mijn kraam. Dat bewees ik vorig seizoen door in mijn eerste 1.1-wedstrijd meteen dertiende te eindigen.”

Teamleiding tevreden

“Conditioneel sta ik er in ieder geval heel goed voor. In de Franse Kreiz Breizh behaalde ik een derde plaats in het eindklassement. Een daaraan gekoppelde stage in de Provence bracht mij naar het gewenste niveau. Ik koos voor een weekje stage en heb goed getraind in de Provence waar ik veel hoogtemeters aflegde. Zo beklom ik een paar keer de Ventoux. Ik stond er dinsdag in Heusden wat van versteld, maar die klimportie loonde blijkbaar ook op biljartvlakke wegen. Ik liet toch veel grote namen achter mij.”

“De teamleiding is zeer tevreden met mijn evolutie. Ik ben aan een zeer sterk seizoen bezig waarin ik me vooral wegcijferde voor de ploeg die zich tevreden toont. De onderhandelingen over een verlengd verblijf lopen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio