Voetbal Beker van België Lierse Kempenzonen - Eendracht Termien (vanavond 20.00u) - Kersvers prof Jef Van Der Veken hoopt verder te wennen aan het Lisp

“We moeten ervoor zorgen dat we een fandag in opperste stemming kunnen beleven”

“We moeten ervoor zorgen dat we een fandag in opperste stemming kunnen beleven”

Jef Van Der Veken: “We waren vorige week in de thuiswedstrijd tegen Francs Borains enorm onder de indruk en overmand door faalangst” Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Eén week na de thriller tegen Francs Borains vervolgt Lierse Kempenzonen het bekeravontuur op het Lisp tegen Eendracht Termien. Ettelijke uren voor de fandag zou een vers succes in de Beker van België de Pallieters erg goed uitkomen.

We draaien de klok een week terug. Lierse Kempenzonen staat voor zijn première op het eigen Lisp. Dik twee uur voor aanvang van het treffen met Francs Borains zit de hele spelerskern strak in het voetbalpak, de veters zijn dan al geknoopt. De adrenaline in hoge modus, de zenuwen bijzonder strak gespannen. Het zou de rest van de avond niet meer veranderen. Zeker niet bij de jongens van het overgekomen Oosterzonen.

Jef Van Der Veken: “Toegegeven, we waren enorm onder de indruk. De manier waarop de supporters met ons meeleefden, was overweldigend. Het was een heel andere beleving dan we gewend waren. Plots keken tweeduizend fans naar ons. Fans die ons vol steunden en die we niet wilden ontgoochelen. Dat zorgde voor een vorm van faalangst bij een groot deel van onze groep. Ja, het was echt wennen. Ook al was de beleving fantastisch.”

Ondanks de vele moeilijke momenten in de match bleven de fans jullie onvoorwaardelijk steunen?

“Klopt. We hebben nu het gevoel dat de supporters alle spelers in de armen hebben gesloten. Dat zal enorm helpen tegen Eendracht Termien. Het is goed dat we opnieuw een match op het Lisp kunnen afwerken. Het is een nieuwe test, maar ik heb het gevoel dat we er iets anders mee zullen omspringen dan een week geleden.”

Toch staat er opnieuw wat druk op de ketel. Winst is eigenlijk een must om de fandag van zaterdag in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden?

“Dat is juist. Ook voor het vertrouwen moeten we proberen te winnen tegen een ploeg uit de derde amateurklasse. Al zal het niet gemakkelijk worden, dat beseffen we ook. Voor iedere tegenstrever is het een unieke kans om zich een keer op het Lisp te tonen. Dat zorgt voor een enorme motivatie. Maar dat mag geen excuus zijn. Wij moeten er maar voor zorgen dat we een fandag in opperbeste stemming kunnen beleven.”

Met het ontstaan van Lierse Kempenzonen moet op heel korte tijd je leven compleet door elkaar gegooid zijn?

“Helemaal juist. In mei had ik nooit durven denken dat ik nu als profvoetballer door het leven zou gaan. Ik was het gewend om overdag te gaan werken en ’s avonds te trainen. Loodzwaar, maar ik geraakte gewend aan het regime. Nu is het heel anders. Voor het eerst in jaren ben ik ’s avonds thuis en kan ik me helemaal op het voetbal richten. Dit is een kans waarop ik nooit had gerekend en die ik met beide handen moet grijpen.”

Je bent vertrouwd met de eerste amateurklasse. Waar moeten we het Lierse Kempenzonen van vandaag situeren?

“Dat is moeilijk te zeggen, want ik denk dat het niveau in de reeks serieus is gestegen. Denk maar aan ploegen als Virton of RWDM. Het moet onze betrachting zijn om bij de eerste vier te finishen en dan zien we wel. We moeten in eerste instantie niet te veel naar de anderen kijken en vooral ons eigen ding doen. We zijn nu in de vierde week van onze voorbereiding. Het is nu al duidelijk dat er heel veel kwaliteit in onze groep schuilt, maar de mayonaise moet uiteraard nog helemaal pakken. Dat is het werkpunt voor de komende weken.”

Lierse Kempenzonen: Nick Kuijlaars, Devon Maes en Naim Boujouh blijven geblesseerd aan de kant. Olivier Schops, Brice McMillen, Cas Troosters, Jasper Sols en Marten Ansoms werden niet geselecteerd.Kern: Geens, D’Onofrio, Wils, Van Der Veken, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali, Da Silva, Meeus, Vermeiren, Bastiaens, Molenberghs, Maus, Vits.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio