Uitspraak pas volgende week: Carcela mag dit weekend toch spelen, Wesley blijft wél aan de kant

Uitspraak pas volgende week: Carcela mag dit weekend toch spelen, Wesley blijft wél aan de kant

Foto: BELGA

Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard) en Eric Ocansey (Eupen) weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn. De spelers kregen vorige week een schorsing voor respectievelijk zes, twee en vier wedstrijden en gingen daar allemaal tegen in beroep. De definitieve uitspraak was normaal voor deze week, maar is opnieuw uitgesteld.

Standard pleitte dat er procedurefouten zijn gemaakt in de zaak van Carcela, waardoor alles werd uitgesteld naar deze week. Maar de Geschillencommissie Hoger Beroep van het profvoetbal doet nu pas volgende week een uitspraak. Zo maakte de KBVB vrijdag bekend.

Daardoor mag Carcela zaterdag dus aantreden voor de Rouches op het veld van Lokeren. Wesley blijft wel aan de kant. De Braziliaanse spits van Club Brugge blijft geschorst, ondanks de beslissing van de Beroepscommissie om geen uitspraak te doen deze week. Omdat het Bondsparket tegen hem een sanctie van meer dan vijf speeldagen eiste - in zijn geval zes -, werkt deze beslissing niet opschortend.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.