Nicolas Edet viert eerste profzege in Ronde van de Limousin

Nicolas Edet viert eerste profzege in Ronde van de Limousin

Foto: Photo News

Nicolas Edet heeft op zijn dertigste zijn eerste zege als profrenner geboekt. De Fransman van Cofidis won vrijdag in eigen land de derde etappe van de Ronde van de Limousin (cat 2.1). Na 190,1 kilometer van Egletons naar Uzerche liet hij de Italiaan Davide Ballerini en zijn landgenoot Fabien Grellier in een sprint met zes achter zich. Thomas Degand werd zesde.

Edet nam ook de leiderstrui over van zijn landgenoot Anthony Roux. Hij heeft nu met tien seconden voorsprong op de Italiaan Marco Canola en twaalf op Roux.

Vroeg in de rit over 190,1 kilometer van Egletons naar Uzerche nam Canola virtueel de gele trui van Roux over door een bonussprint te winnen. Na een razend begin slaagde een groep van tien renners erin weg te geraken uit het peloton. In de finale kregen de overlevers van die groep het gezelschap van de sterkste renners uit de achtergrond.

In de geaccidenteerde slotfase staken Grellier en Ballerini de hand uit naar de ritzege, maar uiteindelijk kon Edet hen nog overvleugelen en zo voor het eerst sinds zijn profdebuut in 2011 winnen. Eerder dit jaar kwam Edet ook als eerste over de streep in een rit van de Ronde van de Ain, maar die zege verloor hij weer doordat hij aan een rotonde voor de verkeerde richting had gekozen.

De Ronde van de Limousin eindigt zaterdag met een rit van 162 kilometer naar Limoges.

Corrigeer

MEER NIEUWS