voetbal Beker van België - Steven SchurmannSKN Sint-Niklaas

“In Boom als underdog kat uit de boom kijken”

Sint-Niklaas -

Captain Steven Schurmann maakt zich na een potje amusement tegen Chevetogne en een eerste test tegen reeksgenoot Dikkelvenne op voor een loodzware opdracht in de Beker van België. Zondag staat een verplaatsing naar het pas gepromoveerde Rupel-Boom op het programma, amper een week geleden verloren de Klaasjes nog een oefenmatch tegen de Antwerpenaars met 0-5.

“Ik hoop dat dit een éénmalige gebeurtenis was, maar ik kan niet ontkennen dat ze in Boom een bredere kern hebben, met een pak meer intrinsieke kwaliteit dan ons. We gaan in Boom als underdog de kat uit de boom kijken en hopen op een offday van de thuisploeg, of op een mirakel van onze kant. Die 0-5 uit de oefenmatch is geen referentie, maar dat pak slaag is toch hard aangekomen.”

Eerder deze week kreeg SKNSN nog een andere rammeling, op het veld van derde amateurklasser Wetteren ging het met 4-0 de boot in. “Daar is deze week nog grondig over nagepraat, maar we speelden met een mix van A en B-kernspelers. Ik was er zelf niet bij. Maar als zoiets dan toch moet gebeuren, dan liever nu dan in de competitie. Anders dan in de provinciale reeksen denk ik dat het niveauverschil tussen tweede en derde amateurklasse echt niet zo groot is. De topvijf uit derde kan volgens mij meedraaien bij de tweede amateurklasse. Zondag is iedereen inzetbaar. Als we winnen, krijgen we een leuke affiche tegen Harelbeke of Hamme. Een Wase derby in de volgende ronde van de beker zou mooi zijn. Weliswaar een beetje onverwacht, want ik had niet gedacht dat de Wuitens zouden stunten tegen mijn ex-club Dender.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio