70-jarige blijft in cel voor gigantisch drugslab

70-jarige blijft in cel voor gigantisch drugslab

Met de grote middelen werd het drugslab ontmanteld. Foto: ram

Hoogstraten -

De raadkamer in Turnhout heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van Frans P. (70) uit Meer (Hoogstraten). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitbating van een gigantisch drugslab in de Beeksestraat.

Politie en Civiele Bescherming zijn al dagen zoet met de ontmanteling van een groot drugslab in een boerderij in de Beeksestraat in Meer. Voor de opruimingswerken werd de straat afgesloten.

Het was de lokale politie Noorderkempen die begin deze week in de gaten kreeg dat er iets niet klopte in de boerderij. Toen de speurders er maandagavond binnenvielen, ontdekten ze verschillende productieruimtes voor synthetische drugs.

De 70-jarige Frans P. werd van zijn vrijheid beroofd. Zijn echtgenote ging bij momenten lelijk tekeer tegen pottenkijkers. De bejaarde verdachte werd vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Hij wordt verdacht van inbreuken op de drugswetgeving. Zijn aanhouding is met een maand verlengd.

De politie Noorderkempen roept op tot waakzaamheid. Wie een verdachte chemische geur rond een woning of schuur waarneemt, of vaststelt dat er voertuigen af- en aanrijden op ongebruikelijke tijdstippen, wordt gevraagd de politie te verwittigen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio