Witte haai smult van dolfijn, maar ziet niet dat er nog een grotere vis op de loer ligt: “Coolste dat ik ooit zag”

Witte haai smult van dolfijn, maar ziet niet dat er nog een grotere vis op de loer ligt: “Coolste dat ik ooit zag” Video: Facebook

Wilde dieren hebben er een hele kluif aan om te overleven, zelfs de meest gevreesde roofdieren moeten voortdurend alert blijven om zich niet te laten overklassen. Dat mocht een witte haai voor de kust van Australië aan den lijve ondervinden toen hij rondzwom met een prooi tussen zijn tanden, maar plots een grotere soortgenoot zag opduiken. De dolfijn die bijna in zijn maag verdween, veranderde na een kort gevecht dan ook van eigenaar.

Een groep oesterboeren was druk aan het werk nabij Smoky Bay, een piepkleine kuststad in Australië, toen er zich voor hun ogen een uniek schouwspel afspeelde. Een grote witte haai zwom plots voorbij, met een dode dolfijn tussen zijn scherpe tanden. “Hij heeft hem”, klinkt het bij de verbaasde mannen op de boot. “Dat is het coolste dat ik ooit van mijn leven zag.”

Die mening veranderde echter snel toen er nog een grotere witte haai opdook en de strijd aanging met zijn kleinere broer voor het lekkere hapje. De opmerkelijke beelden, voorzien van sappig commentaar, werden intussen al honderdduizenden keren bekeken op sociale media.

“Normaal zie je zo’n video’s in documentaires van National Geographic”, aldus Shark Watch South Australia, een Facebookpagina die het reilen en zeilen van haaien voor de kust van Zuid-Australië in de gaten houdt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees