Naaktblogster die in jungle leeft, slaat hard terug na kritiek

Naaktblogster die in jungle leeft, slaat hard terug na kritiek

Foto: Instagram

Ze haalde de wereldpers door naar een hutje in de Zuid-Amerikaanse jungle te verhuizen waar ze een leven leidt dat radicaal breekt met de ‘rat race’. Ze draagt zelden nog kleren, gebruikt geen make-up meer en heeft enkel dankzij een satellietverbinding nog internet. Maar er volgde al snel kritiek: ze zou helemaal niet in de jungle wonen, en zeker niet in een simpel hutje. Nu dient ze haar critici van antwoord.

Leanne Ratcliffe staat op Instagram bekend als ‘Freelee the Banana Girl’. Ze is veganistisch en woont in de jungle. Maar dat geloven niet al haar volgers. “Een persoon zei dat ik loog en dat ik in een villa woon en een fotograaf heb die me overal volgt en mijn foto’s neemt”, schrijft Leanne. “Niet helemaal, schat. In de realiteit woon ik in een tent onder een schuurtje, ook als de moesson passeert en er sterke wind staat.”

“Het is heel moeilijk geweest bij momenten. Geen fotograaf maar ik heb wel ‘Meneer Tripod’ die me toestaat mezelf te filmen en screenshots te nemen voor Instagram.” Dat en haar vriend met wie ze samenwoont natuurlijk.

“Iemand anders zei dat ik valsspeelde omdat ik een smartphone, internet en elektriciteit heb”, aldus Leanne. “ja, ik heb een smartphone (maar geen bereik), laptop en internet dankzij een satellietverbinding. Noodzakelijke tools voor communicatie en mijn inkomen. Dit betekent dat ik met jullie kan delen wat ik zie als een urgente boodschap. Op dit punt kan ik ze jullie niet telepathisch doorsturen.”

“De elektriciteit die ik gebruik is 100 procent gratis en gegenereerd door zes zonnepanelen. Ik heb geen lampen dus ik ga naar bed zodra de zon ondergaat en sta op als ze weer opkomt, zoals de natuur het bedoeld heeft. Ik drink van en baad in een stroom van zuiver en onvervuild water.”

“Er zijn nu eenmaal mensen in de wereld die positieve verandering willen inspireren en dan zijn er anderen die die mensen willen neerhalen”, besluit ze.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees