Yves Lampaert valt zwaar in BinckBank Tour, maar geeft (nog) niet op: “Ik had geen adem meer”

Yves Lampaert valt zwaar in BinckBank Tour, maar geeft (nog) niet op: “Ik had geen adem meer”

Foto: Photo News

Yves Lampaert kleurde de voorlaatste rit in de Binck Bank Tour. Al op 60 km van de streep begon hij de grote groep uit te dunnen met stroomstoten. Op 18 km van de streep wurmde de Belgische kampioen van Quick Step Floors zich samen met Jasper Stuyven en Tim Wellens los uit het overgebleven peloton om in sneltempo door te stomen richting het kopduo Bodnar-Roosen. Helaas werden ze nog ingelopen. Nog spijtiger was dat Lampaert in de slotkilometer ten val kwam.

“Ik ben plat op mijn rug gevallen. Meteen na de val had ik geen adem meer. Het was een vrij harde slag. Ik heb niet zien gebeuren hoe de val is veroorzaakt. Ik dacht dat mijn ketting oversloeg of mijn derailleur een tik kreeg. Het enige wat ik nog weet is dat ik over kop ging en gelukkig nog een goede rolbeweging kon maken.”

Lampaert kreeg dezelfde tijd als de renners in de achtervolgende groep en blijft daardoor negende staan op 43 seconden van de leider. “Ik hoop nog te kunnen starten in de slotrit. Ik heb overal wat kleine schaafwonden op mijn armen en benen, maar vooral mijn rug en borstkas hebben grote blauwe plekken en zijn een beetje gekneusd. Het wordt een pijnlijke nacht. Er zijn plezantere zaken in het leven. Het is ook wat jammer want ik voelde mij zeer goed vandaag en ik had echt wil zin om er ook in de slotrit iets van te maken. Ik hoop dat de schade gunstig evolueert en ik in de slotrit toch nog mijn ding kan doen.”

Met Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) kwam er nog een West-Vlaming ten val in Nederlands-Limburg. Hij werd afgevoerd met de ziekenwagen, maar stapte wel zelf in de ziekenwagen wat er mogelijk op wijst dat de schade nog enigszins moet meevallen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.