Lorrenzo Manzin wint slotrit in Ronde van de Limousin, eindzege voor Nicolas Edet

Lorrenzo Manzin wint slotrit in Ronde van de Limousin, eindzege voor Nicolas Edet

Lorrenzo Manzin (Vital Concept Cycling Club) heeft zaterdag de vierde en laatste etappe in de 52e Ronde van de Limousin (cat. 2.1) gewonnen. Na 162,6 kilometer van Bellac naar Limoges sprintte de 24-jarige Fransman sneller dan de Italiaan Marco Canola en zijn landgenoot Anthony Roux.

Nicolas Edet (Cofidis) stak de eindzege op zak en heeft zo een dag na zijn overwinning in de derde etappe zijn tweede profzege beet. De 30-jarige Fransman heeft in de eindafrekening vier seconden voor op Canola en acht op Roux. Thomas Degand werd op zestien seconden zesde. Op de erelijst volgt Edet zijn landgenoot Alexis Vuillermoz op.

Na een nerveuze beginfase met tal van aanvallen slaagde een grote groep erin om weg te rijden uit het peloton. Dat waren Matteo Montaguti, Andrea Vendrame, Perrig Quémeneur, Jasper de Laat, Romain Sicard, Angel Madrazo, Nicola Bagioli, Franck Bonnamour, Simone Sterbini en Kévin Le Cunff. Maximaal reden de vluchters 4:30 bij elkaar op het peloton, waarin Cofidis, voor leider Edet, het commando nam. Toen de bonus van de laatste vluchters was gezakt onder de halve minuut, in de laatste lokale ronde, maakte Elie Gesbert de sprong uit het peloton naar voren. Hij raapte laatste vluchter Vendrame op 8 kilometer van de finish op. Wat later zou ook Alexandre Geniez nog de oversteek maken, maar op 3 kilometer van de aankomst volgde de hergroepering.

Yoann Offredo probeerde nog te verrassen met een late uitval, net zoals Francois Bidard, maar zonder succes. In de massasprint toonde Manzin zich de sterkste, voor Canola die finaal vier seconden te kort kwam om Edet als leider te onttronen. Voor Manzin is het zijn tweede profzege na de overwinning in La Roue Tourangelle in 2015 (1.1).

Corrigeer