Spetterende show, maar Belgen vallen buiten podium op Internationaal Vuurwerkfestival

China en Spanje vervolledigen de top drie op de 39ste editie van het Vuurwerkfestival Video: Twitter

De prijs ‘mooiste vuurwerkshow’ op het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen ging zaterdag naar nieuwkomer Engeland, na een spetterende strijd - verspreid over twee weekends - tegen zeven andere landen. België, Nederland en Duitsland waren vrijdag aan de beurt, maar konden de Engelsen die vorige weekend al aantraden, niet overbluffen.

Acht landen streden tijdens de 39ste editie van het festival in de Nederlandse stad om de felbegeerde titel - die vorig jaar nog naar Spanje ging - te veroveren. Oostenrijk en Engeland waren vorige week al aan de beurt en schoten hun vuurpijlen af van een drijvend ponton, waardoor de duizenden kijklustigen alles goed konden zien. Vrijdag zetten België, Duitsland en Nederland hun beste beentje voor en zaterdagavond staken China, Japan en Spanje van wal om de donkere hemel te verlichten.

Hun spetterende shows waren echter niet voldoende om nieuwkomer Engeland van de troon te stoten, die volgens de voorzitter van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen “uitpakte met originele elementen die nog niet eerder in Scheveningen zijn getoond”. Spanje en China vervolledigden de top drie, maar de Belgen - die vorig jaar nog tweede werden - vielen buiten de prijzen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees