Het licht schijnt over de H.Kruiskerk

Nieuw licht in de dorpskerk van Heusden. Wie dit weekend de eredienst bijwoonde zal het al gemerkt hebben. Op Maria Hemelvaart kreeg de nieuwe verlichting meteen een feestelijk tintje aangemeten. De led-lampen accentueren de mooiste delen van de kerk en kunnen qua kleurschakering aangepast worden aan de tijd van de liturgische kalender.

De vorige kerkverlichting dateert ondertussen van ruim 30 jaar geleden, waardoor een aanpassing meer dan  noodzakelijk was. De volledige led-installatie staat niet alleen voor zuiniger verbruik, ook voor milieuvriendelijkheid. De mooiste delen van de kerk, het hoogkoor, het orgel en de preekstoel worden vanaf nu beter geaccentueerd. Een aantal lampen zorgen ook voor kleureffecten die de sfeer van de viering in kwestie precies weergeven. "De top van de huidige moderne domotica", noemde schepen van kerkfabrieken André De Groote het in zijn speech.Wie achter de preekstoel in de zijbeuk zit, kan vanaf nu ook de mis daar beter volgen op een televisiescherm.

Samen met de recente schilderwerken, de herstellingen aan de bogen van de ramen aan de buitenzijde, het opvoegen van de muur onderaan de toren aan de westzijde en andere verbeteringswerken zoals de plaatsing van een vernieuwd toilet en verwarming in de sacristij, is deze nieuwe verlichting meteen het sluitstuk voor de totale renovatie van het kerkgebouw van Heusden. "Een gebouw waar je kan thuiskomen, en niet alleen voor de kerkdienst maar ook voor de organisatie en het bijwonen van culturele evenementen", besloot de bevoegde schepen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio