“Hoe kon dit gebeuren?”

Familievakantie eindigt in nachtmerrie: 3-jarig meisje belandt in sloot en verdrinkt

Foto: ANTON OVERKLIFT

Wat een vrolijke gezinsvakantie nabij een attractiepark moest worden, is geëindigd in een ware nachtmerrie. Toen een 3-jarig meisje even aan de aandacht van haar ouders ontsnapte en niet meteen werd teruggevonden, ging een grote zoektocht van start. Pas uren later werd haar levenloze lichaam teruggevonden in een sloot. Alle hulp kwam te laat.

Het attractiepark Duinrell in Wassenaar, een gemeente in Zuid-Holland, is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Maar zaterdagmiddag vormde het nabijgelegen kampeerterrein het decor van een familiedrama. Rond 1 uur ’s middags sloeg de eerste paniek toe bij twee nietsvermoedende ouders: hun dochtertje van drie jaar oud was plots spoorloos.

Verdronken in sloot

De politie werd verwittigd en onmiddellijk ging een intense zoektocht van start. Omdat er veel water is in het gebied, ging de brandweer direct met enkele duikteams aan de slag. Een zoekteam van de politie deed ook mee. De grote vrees dat het meisje in het water terecht was gekomen, bleek al vrij snel de waarheid.

Rond 14.30 uur werd het kind gevonden in een sloot. Ondanks een poging het meisje te reanimeren, kwam alle hulp te laat. Ze overleed ter plaatse, meldt de politie. Haar familieleden en andere kampeerders die met hun tentje vlakbij de sloot kampeerden, werden opgevangen in een gebouw op het terrein. De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen.

“Hoe kan dat gebeuren?”

Bezoekers van het attractiepark reageerden geschokt op de tragische verdrinking. “We hebben hier helemaal niets van meegekregen in het attractiepark zelf. Wat vreselijk om te horen dat er zoiets is gebeurd”, aldus een gezinnetje dat gealarmeerd werd door de vele brandweerwagens.

Een andere bezoeker schrok ook: “Ik vraag me wel af hoe het mogelijk is dat er water is waarin zo’n klein meisje gemakkelijk kan terechtkomen en hoe het kan dat niemand iets gezien heeft.” Volgens enkele omwonenden is het antwoord niet ver te zoeken: “Het water is helemaal groen van het kroos”, klonk het. “Ze heeft misschien gewoon gedacht dat het gras was.”

In de tussentijd bleef het attractiepark open en arriveerden ook nieuwe gasten voor de ‘Duingalows’ die elders op het terrein worden verhuurd. “Tja, alles gaat inmiddels ook gewoon door”, verzucht een fietser die een hele familie met koffers het park ziet oplopen.

De directie van Duinrell leeft “zeer mee met de familie en naasten van het kind”, meldt het park in een verklaring. “Onze zorg gaat nu eveneens uit naar betrokken medewerkers.” Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees