Drie weken geleden slikte Serena Williams grootste nederlaag uit carrière, maar daar had ze tragische reden voor

Drie weken geleden slikte Serena Williams grootste nederlaag uit carrière, maar daar had ze tragische reden voor

Foto: USA TODAY Sports

Op 1 augustus zal menig tennisliefhebber zich even in de ogen gewreven hebben na de wedstrijd tussen Serena Williams (WTA 27) en Johanna Konta (WTA 39) op het WTA-toernooi in San Jose. De 36-jarige Williams, 23-voudig Grandslamwinnares en vorige maand nog verliezend finalist op Wimbledon, ging er in de eerste ronde met 6-1 en 6-0 de boot in. De grootste nederlaag uit haar lange carrière, maar daar had de jongste van twee tennissende Williams-zussen een goede reden voor. Serena ontdekte immers vlak voor de wedstrijd dat de moordenaar van haar halfzus voorwaardelijk was vrijgelaten.

Yetunda Price, de halfzus van Serena en Venus Williams, werd in 2003 neergeschoten in Los Angeles. De 31-jarige Price, moeder van drie, overleefde het voorval niet. De dader kreeg in april 2006 een celstraf van 15 jaar opgelegd, maar werd nu voorwaardelijk vrijgelaten. “Ik kon het niet uit mijn hoofd zetten”, verklaart Williams nu. Ze zou het nieuws minuten voor de wedstrijd tegen Konta te weten gekomen zijn. “Wat er ook gebeurt, mijn zus zal niet terugkomen wegens goed gedrag.”

Serena Williams maakte haar profdebuut in 1995 en had in 23 jaar nog nooit zo’n zwaar verlies geleden. De Amerikaanse won in haar carrière elk grandslamtoernooi al minstens éénmaal: zeven keer de Australian Open, drie keer Roland Garros, zeven keer Wimbledon en zes keer de US Open. Op 1 september vorig jaar beviel ze van een dochtertje, Olympia.

Corrigeer