Nog slechts 106 Gentse moslims laten schaap onverdoofd slachten

Nog slechts 106 Gentse moslims laten schaap onverdoofd slachten

Foto: if

Gent -

Naar aanleiding van het Offerfeest, dat morgen door de islamitische gemeenschap wordt gevierd, hebben “slechts” 106 Gentse moslims een schaap gekocht om onverdoofd te laten slachten. Vorig jaar waren er dat nog 168.

Tot vanmorgen 11 uur konden Gentse moslims zich inschrijven voor de slachting van een schaap op onverdoofde wijze. Dat gebeurt in het erkende slachthuis van Zele.

Zopas maakte de Stad Gent bekend dat 106 Gentse moslims zich hebben ingeschreven. “Dat is een stuk minder dan vorig jaar”, zegt Arent Meirhaeghe van In-Gent, de inburgeringsdienst die de slachting organiseert. “Die dalende trend zet zich al een aantal jaren door. De commotie rond onverdoofd slachten speelde daar een aantal jaren geleden zeker een rol in.”

Liefdadigheid

Dat er dit jaar ongeveer 40 procent minder inschrijvingen zijn, komt volgens Meirhaeghe echter vooral door het feit dat het Offerfeest nu in de zomervakantie valt. “Veel moslims hebben hun vakantie in het thuisland daarom wat uitgerokken en vieren het feest daar.”

Vanaf volgend jaar is het onverdoofd slachten verboden in ons land. “Nu al maken veel moslims gebruik van een alternatief”, zegt Arent Meirhaeghe. “Ofwel schenken ze de som die ze normaal voor een schaap moeten betalen als een gift aan liefdadigheid ofwel kopen ze gewoon een stuk schaap bij de slager.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio