“Dit zien toeristen niet”: lenige gids geeft duizelingwekkende rondleiding door Brugge

“Dit krijgen toeristen nooit te zien”: lenige gids geeft duizelingwekkende rondleiding door Brugge Video: Red Bull Content Pool

Brugge -

Brugge is wereldberoemd en lokt jaarlijks miljoenen toeristen naar de historische binnenstad die een boottochtje op de Brugse Reien willen maken of de sprookjesachtige stad willen verkennen. Maar toeristen kunnen de West-Vlaamse hoofdstad ook op een andere manier ontdekken: via de daken, torens en kathedralen. Freerunner en waaghals Dominic Di Tommaso toont de historische stad vanuit een duizelingwekkend perspectief en laat toeristen iets zien dat ze anders “nooit te zien krijgen”.

De atletische reis van de Australische Red Bull-atleet neemt iedereen mee over daken, torens, trapgevels en de pittoreske kathedralen van Brugge. Hij wil met de video aantonen dat alles beweegt, “met de stad als het epicentrum van positieve stedelijke en sociale verandering”. What Tourists Don’t See is dan ook geïnspireerd op Liquid City, het thema van de Triënnale die van 5 mei tot 16 september de stad in levend kunstwerk verandert.

De freerunner vindt in Brugge de ultieme speeltuin, met de goedkeuring van de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A): “Dominic Di Tommaso toont Brugge zoals niemand dat eerder deed: de mooiste plekjes, maar dan vanuit een andere en verrassende hoek.” De stunts van de atleet werden vastgelegd door een professioneel team, zodat de hele wereld kan meegenieten van zijn werk én van Brugge. “Hij toverde Vloeibaar Brugge om in Vluchtig Brugge”, aldus Landuyt.

De video moet toeristen inspireren om de historische binnenstad en al haar troeven op een andere manier te verkennen. “Al blijven onze bezoekers het best veilig met beide voeten op de grond”, waarschuwt de burgemeester.

What Tourists Don’t See is een internationaal atletenproject en kostte twee jaar aan voorbereiding. De Australische atleet versleet tijdens de opnames twee paar schoenen, hij liep meer dan 23 kilometer en sloeg de stad gade op een hoogte van 63 meter toen hij naar de spits van het Belfort klom. Di Tommaso zorgde in juni nog voor commotie in Brugge, toen enkele omstanders de opnames van de halsbrekende toeren hadden gezien.

Video: Tim Lescrauwaet

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees