Genkenaar verkracht zijn dochter “omdat ze een fuifbeest is”

 Genkenaar verkracht zijn dochter “omdat ze een fuifbeest is”

ARCHIEFBEELD Foto: rr

Tongeren / Genk -

Een 55-jarige Genkenaar heeft zich maandag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden omdat hij zijn meerderjarige dochter bedreigde, aanrandde en verkrachtte na een ruzie over het uitgaansleven van zijn dochter. De man kon het niet verkroppen hoe opzichtig zijn dochter zich kleedde en tot ‘s ochtends met haar vrienden wegbleef.

De procureur eiste een minimumgevangenisstraf van veertig maanden met daarop een contactverbod met zijn dochter en een ontzetting uit de rechten.

Na het overlijden van hun moeder woonde één van de drie dochters nog samen met haar vader. Die vader-dochterrelatie verliep moeilijk.

Op 28 mei liep het helemaal mis nadat de man had gedronken en medicatie tegen een depressie ingenomen. De man misbruikte zijn dochter, die enkel kon ontsnappen door haar nachtkleding uit te trekken. De vijftiger liep zijn bijna naakte dochter achterna op straat, sloeg haar en sleurde haar daarna de woning binnen. Iemand die het geroep en getier had gehoord, verwittigde de twee andere zussen die op hun beurt de politie belden. Volgens de procureur zou de man zijn dochter ook verschillende keren door het sleutelgat gefilmd hebben bij het douchen.

Tijdens zijn verhoor ontkende de 55-jarige eerst alles en beweerde hij dat het om een complot ging van zijn drie dochters. Uiteindelijk bekende hij toch en zei hij dat hij haar aanrandde en verkrachtte “als straf”.

De advocaat van de misbruikte dochter vroeg de aanstelling van een deskundige. De andere twee zussen vragen een morele schadevergoeding van vijfhonderd euro.

Vonnis op 5 september.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees