Gelukkig getrouwd, maar dit hadden Bram (32) en Laura (25) niet zien aankomen

Bram en Laura mochten bij thuiskomst meteen aan de slag gaan. In de keuken en de woonkamer stonden meer dan 4.000 bierflesjes. Foto: if

Zedelgem -

Een pasgehuwd koppel uit Zedelgem had zich de eerste dag als getrouwd stel wel anders voorgesteld. Want toen Bram De Bois en Laura Dendooven zondagmorgen thuis kwamen, bleken hun vrienden zich te hebben uitgeleefd.

Meer dan 4.000 lege bierflessen, 178 lege bierbakken en honderden ballonnen. De vrienden van Bram (32) en Laura (25) uit Zedelgem hadden hun best gedaan. Om het pasgehuwde koppel te verrassen, lieten ze zich eens goed gaan in hun woning in Zedelgem. De voordeur en verschillende ramen werden geblokkeerd met bierbakken. Maar dat bleek nog maar een voorproefje te zijn.

Bram en Laura trouwden zaterdagavond. Het feest duurde tot in de vroege uurtjes en de twee sliepen niet thuis. Maar toen ze zondagmorgen thuiskwamen in de Snellegemsestraat wachtte hen een serieuze verrassing. Want niet alleen de ingangen werden geblokkeerd. In de keuken en de woonkamer hadden de vrienden allemaal bierflesjes gezet.

Naar de winkel

“We hebben de hele zondag niets anders gedaan dan opgeruimd”, zegt Bram. “Ze hebben dat hier met een twaalftal personen geïnstalleerd. Drie uur lang hebben ze ballonnen geblazen met onze eigen compressor. En die flesjes zetten duurde vier uur. Sommigen misten er zelfs de dienst in de kerk door. Werkelijk alles stond vol. Flesjes beneden en ballonnen boven. Ze hebben er duidelijk hun werk van gemaakt. Ze geraakten binnen dankzij mijn broer en schoonzus die hen de sleutel hebben gegeven. In het begin vervloek je ze natuurlijk. Maar ondertussen kunnen we er wel al mee lachen.”

De lege bakken en het bijhorende leeggoed waren het huwelijksgeschenk van de vriendenbende. Maar om dat te kunnen innen, moest het koppel maandag nog eens aan de bak. “We hebben de auto en aanhangwagen volgeladen met bierbakken”, zegt Bram. “En uiteindelijk zijn we er in twee keer in geslaagd om alles naar de winkel te brengen en zo toch ons huwelijksgeschenk in ontvangst te nemen. Bedankt, vrienden (lacht).”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees