Automobilist wordt onwel en knalt tegen winkel

Automobilist wordt onwel en knalt tegen winkel

De bestelwagen ramde de gevel van Volcke zonwering. De schade is beperkt. Foto: Sbr

Roeselare / Hooglede -

Een 24-jarige automobilist uit Hooglede werd maandagmorgen onwel achter het stuur in Roeselare. Hij ging met zijn bestelwagen uit de bocht, reed door een struik en knalde tegen de etalage van Volcke zonwering.

“Rond 8.45 uur kreeg ik telefoon van een vrouw die zei dat iemand in de winkel was gereden”, zegt verkoper Mathias Verbrugge van Volcke zonwering, een verdeelpunt van Brustor. “Ik vreesde al dat er een auto midden in de toonzaal zou staan, maar toen ik aankwam viel het al bij al mee.”

Op het kruispunt van de Meensesteenweg en de Rijksweg was Mathias N. (24) uit Hooglede plots onwel geworden. Hij kwam net van de dokter toen hij de controle over zijn blauwe Renault Trafic verloor. Bij de verkeerslichten ramde hij een paaltje en reed hij door het struikgewas de parking van Volcke op, waar hij zich in de etalage van de winkel boorde. “Bij mijn aankomst was hij al naar het ziekenhuis”, zegt Mathias Verbrugge. “Ik hoorde ondertussen dat hij ongedeerd is. Ook de schade valt mee. We zullen een nieuwe ruit moeten steken, maar aangezien we zelf ramen plaatsen, is dat geen groot probleem.”

Ook de arduinen gevel, een tapijt en een tafel raakten wat beschadigd. “Het glas lag meters verder tot achter mijn bureau”, zegt Verbrugge. “We zullen voorlopig een plaat voor het gesneuvelde raam plaatsen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio