Spandoek in Sterchele-minuut kan Antwerp nog zuur opbreken

Spandoek in Sterchele-minuut kan Antwerp nog zuur opbreken

Foto: GMAX AGENCY

Het bondsparket onderzoekt of het actie kan ondernemen tegen Antwerp voor het Dood aan FCB-spandoek, dat zondagmiddag tijdens Antwerp-Club Brugge werd getoond op Tribune 2 van de Bosuil. Op zich al een wansmakelijk spandoek, maar dit keer werd het dan nog ontrold tijdens de 23ste minuut waarin de overleden Club-spits François Sterchele – zoals gebruikelijk – werd herdacht.

In 2015 werd Standard vervolgd voor het Red or Dead-spandoek waarmee het Steven Defour – op dat moment speler van Anderlecht – viseerde. Toen kregen de Rouches een voorwaardelijke straf opgelegd van één wedstrijd achter gesloten deuren en een geldboete van 5.000 euro.

Ook de Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar de Antwerp-supporters die tegen Club Brugge Bengaals vuur afstaken en het bewuste spandoek binnensmokkelden. De politie gaat de camerabeelden analyseren om de daders te identificeren.

Aflevering 4: Brugse vlaggen, Brugse Metten Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.