Wegploeg rond Van der Poel zoekt nog minstens zeven renners

Wegploeg rond Van der Poel zoekt nog minstens zeven renners

Foto: JEFFREY GAENS

Om de pro-continentale ploeg rond Mathieu van der Poel voor de wegklassiekers van volgend seizoen rond te krijgen, zijn er nog minstens zeven profrenners nodig.

De broers Christoph en Philip Roodhooft wacht een drukke nazomer. Omdat hun kopman Mathieu van der Poel na zijn Nederlandse titel op de weg steeds meer naar de weg lonkt, promoveert hun ploeg Corendon-Circus op 1 januari naar het pro-continentale niveau. Zo kunnen ze – mits ze een wildcard krijgen – in alle klassiekers aan de start komen, ook die van de World Tour. Een Belgische licentie is al binnen, maar het nodige aantal renners is voorlopig een ander paar mouwen. Een ploeg van pro-continentaal niveau moet minstens zestien profrenners tellen. “Momenteel zitten we aan negen”, zegt Christoph Roodhooft. Naast Mathieu van der Poel zijn dat onder anderen broer David van der Poel, Tom Meeusen, Wietse Bosmans, Gianni Vermeersch, Adam Toupalik en nog andere buitenlandse crossers. “Maar niets zegt dat die alle negen op 1 januari naar die pro-continentale ploeg overgaan”, zegt Roodhooft. De broers hebben ook nog een continentale ploeg Steylaerts-777, die renners en vooral crossers nodig heeft.

Vissen bij Veranda’sWillems-Crelan

Nog minstens zeven en wellicht een tiental profrenners moeten worden aangetrokken en alle grote vissen zijn al onder dak. Naar welk profiel er wordt gezocht, is onduidelijk. “Belgen? Wie weet, maar we zijn open van geest. Jonge talenten of ervaren rotten? We kijken rond”, aldus Christoph Roodhooft. Het is niet ondenkbaar dat er zal gevist worden in de vijver van Veranda’s Willems-Crelan, aangezien die ploeg zal fusioneren met Aqua Blue.

Corrigeer

MEER NIEUWS