Aanrijder bekend bij gerecht voor tientallen verkeersinbreuken, en nu gevlucht terwijl meisje stierf onder zijn wagen

Aanrijder bekend bij gerecht voor tientallen verkeersinbreuken, en nu gevlucht terwijl meisje stierf onder zijn wagen

Foto: bfs

Sint-Niklaas -

Een bestuurder die op de vlucht was na een eerdere aanrijding, heeft gisteren een moeder en haar twee dochtertjes van het voetpad gemaaid in Sint-Niklaas. Het jongste kind van vijf was op slag dood. Haar zusje en moeder raakten zwaargewond. De bestuurder sloeg op de vlucht, maar kon net als twee andere inzittenden worden opgepakt. Ze stonden bij het gerecht al lang bekend voor een waslijst aan zware verkeersinbreuken, diefstallen met geweld en drugsfeiten.

De witte Kia raasde gistermiddag rond 16 uur met een waanzinnige snelheid door het centrum van Sint-Niklaas. De bestuurder was samen met zijn passagiers op de vlucht nadat ze een fietser hadden aangereden. Toen ze tijdens die dolle rit een bocht wilden nemen nabij een drukbezocht filiaal van supermarkt Lidl op de Antwerpsesteenweg, ging het fout. “De auto begon te slippen”, getuigt een bestuurster die achter de bewuste wagen reed. “De bestuurder probeerde de auto nog op de baan te houden, maar dat mislukte. Ter hoogte van de ingang van de winkel ging de auto over het fietspad en het voetpad en sloeg te pletter tegen de gevel.”

Gekneld

Een moeder en haar twee dochtertjes van 5 en 8 jaar die op dat moment aan de ingang van de supermarkt stonden, werden weggemaaid. De moeder en het meisje van 8 zijn zwaargewond, voor het meisje van vijf kwam alle hulp te laat. Een poging van de hulpdiensten om het kind te reanimeren haalde niets meer uit. “Door de klap was de auto op zijn kant komen te liggen”, vertelt een buurtbewoner die meteen te hulp snelde. “We hebben met man en macht de auto opnieuw op zijn vier wielen geduwd omdat het kindje onder de wagen gekneld zat. Het was vreselijk om te zien.”

(lees verder onder de foto)

Aanrijder bekend bij gerecht voor tientallen verkeersinbreuken, en nu gevlucht terwijl meisje stierf onder zijn wagen
Foto: Infografiek HNB

De drie inzittenden van de wagen hadden ondertussen van de gelegenheid gebruik­gemaakt om uit het wrak te klauteren en te vluchten. Een van hen keerde uiteindelijk nog terug naar de wagen. Hij werd ingerekend door de politie. Ook de andere twee konden korte tijd later opgepakt worden. Het gaat om twintigers uit Sint-Niklaas die ­bekend zijn bij politie en ­gerecht voor een waslijst aan feiten. Een van hen, de 21-jarige D.K., werd in het ver­leden al meermaals opgepakt en veroordeeld voor tientallen verkeersinbreuken, rijden zonder rijbewijs, dealen van drugs, opzettelijke slagen en verwondingen en diefstallen met geweld, maar kwam steeds opnieuw vrij. Wellicht was de vrees om opnieuw achter de tralies te belanden voor alle inzittenden de reden om te vluchten.

Aanrijder bekend bij gerecht voor tientallen verkeersinbreuken, en nu gevlucht terwijl meisje stierf onder zijn wagen
Op de plaats van het ongeval werden bloemen, knuffels en kaarsen neergelegd Foto: Bert Foubert

Wie achter het stuur van de wagen zat, was gisteren nog niet duidelijk. Ze reden met een auto met Nederlandse nummerplaat die ze wellicht gehuurd hadden.

Omstanders namen foto’s

De moeder en de twee kinderen die werden weggemaaid, woonden in de buurt. Ze gingen geregeld boodschappen doen in het warenhuis. “Ik zag hen hier vaak wandelen”, getuigt Sven Van Vlierberghe die naast de supermarkt woont. “Toen het ongeval net was gebeurd, hebben we een trui gelegd over het gewonde zusje om geen kou te krijgen. Heel wat omstanders vonden het op dat moment meer gepast om foto’s te nemen dan om de mensen te helpen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees