Muzikanten en bands met lokale roots kunnen eeuwige glorie verwerven.

Leven in 't Park sluit de zomervakantie af

Kapitein Winokio en Mevrouw de Poes hielden het vorig jaar aanvankelijk nog droog... Foto: Geert Herman

Destelbergen - Nog heel even en de lange zomervakantie zit er weer op. Voor de tiende keer al wordt die in Destelbergen uitgewuifd en vooral uitgefeest met Leven in 't Park, het totaalevenement in het park achter het gemeentehuis. Volgende week woensdag 29 augustus, wanneer de dieren van de jaarmarkt weer van de schrik bekomen zijn en de weide of de vertrouwde stal opzoeken, barst het feest los achter het gemeentehuis. Dimitri Leue is er één van de blikvangers. Wie inschrijft met zijn eigen muziekbandje, wordt volgende week misschien mee één van de lokale helden van 't Park.

Het Reinaertpark op de laatste woensdag van de vakantie: dat is een mooie mix van muziek film, dans, theater, circus, verenigingenmarkt, allerlei lekkers en als afsluiter Film in 't Park. Als we Facebook mogen geloven komen er opnieuw duizenden mensen af op die filmvoorstelling van La La Land, maar zo'n vaart zal het allicht niet lopen. Niet virtueel maar levensecht zijn Dimitri Leue met zijn  Familie Von Kapp: een fijn muzikaal rock 'n roll programma voor kinderen in alle maten. ’Handmade' zorgt voor een marktje met  handgemaakte producten uit de buurt, terwijl verschillende acts en performances van verenigingen - van turndemonstraties tot dancebattles - het park innemen. Boeken zijn er ook opnieuw op de ruilmarkt in samenwerking met de plaatselijke bib. Breng je eigen gelezen of beluisterd materiaal mee, en wissel het om voor nieuw lees- of luistervoer. Nog niet voldaan? Er is een paardenmolen, een buskerparcours en er zijn jongleurs uit Argentinië. En de Destelbergense en Heusdense verenigingen stellen zichzelf voor in een omloop doorheen het park, al dan niet in het gezelschap van zoetigheden en drankjes.

"Leven in ’t park" is ondertussen nog op zoek naar muzikanten of bands met roots in eigen gemeente die zich die dag voor een live-publiek mogen smijten. Lokale Helden in 't Park kunnen hun kandidatuur stellen via vi.be. In samenwerking met Jeugdhuis Den Draai wordt het kruim van eigen bodem voor de leeuwen gegooid. Wie de meest succesvolle band blijkt, wint liefst 12 uur opnametijd in een professionele studio én een optreden in het lokale jeugdhuis.

Opnieuw Leven in 't Park, voor de tiende keer al, op woensdag 29 augustus van 13 uur tot 23 uur. Een organisatie van de cultuurdienst die u volkomen en integraal gratis wordt aangeboden.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio