Aquarium van Parijs ving al meer dan 600 goudvissen op

Video: Reuters

Het leven is behoorlijk grimmig voor een goudvis: een leven lang opgesloten zitten in een kleine bokaal, uit de vijver geplukt worden door een reiger of - in het slechtste geval - via de toiletpot in de riool eindigen. Behalve als goudvis in Parijs, want daar kunnen de dieren terecht in een opvangcentrum.

Toen Emie Lefouest besloot dat ze haar goudvis Luiz-Pablo niet langer de beste levenskwaliteit kon bieden, bracht ze hem naar het aquarium van Parijs. Daar kregen al meer dan 600 goudvissen een nieuwe thuis. Ze leven er in de luxe van grote, zuurstofrijke tanks met schoon water en voeding die altijd op tijd komt.

Het aquarium van Parijs hoopt zo de bewustwording over hoe belangrijk dierenwelzijn is, te vergroten. “Een goudvis in een kom zal gemiddeld twee of drie jaar oud worden, of toch als het water regelmatig wordt vervangen”, vertelt bioloog Celine Bezault aan Reuters. “De levensduur van een goudvis is gemiddeld 20 jaar als hij in goede omstandigheden leeft.”

Luiz-Pablo gaat eerst zo’n 40 dagen naar een tank waar zijn gezondheid in de gaten wordt gehouden alvorens hij bij de andere vissen mag. Lefouest is tevreden over de nieuwe thuis van haar goudvis: “Ik ben behoorlijk gehecht aan hem, maar ik wist dat de tijd rijp was, na twee jaar, om hem te laten leven zoals een goudvis hoort te leven.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S