BKOP

Gerecht start onderzoek naar homofobe schepen Henri Huygen

Gerecht start onderzoek naar homofobe schepen Henri Huygen

Thomas Cialon op de korrel genomen door Henri Huygen, PS-schepen voor Gelijke Kansen. Foto: BELGAIMAGE / ANS-COMMUNE.BE

Brussel -

Het gerecht van Luik heeft zopas beslist een onderzoek te starten naar de homofobe schepen Henri Huygen uit Ans (provincie Luik).

Henri Huygen, huidig schepen voor Gelijke Kansen en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen normaal gezien vijfde op de PS-lijst, zou volgens diverse bronnen tijdens een lokaal feest vrouwelijke danspasjes hebben uitgevoerd vlakbij een tafel waaraan enkele MR-verkozenen zaten, zeggende dat “men dit bij de MR gewoon is”. Daarmee zou hij hebben gealludeerd op de seksuele geaardheid van MR-collega en eerste schepen Thomas Cialone, die zelf niet aanwezig was.

Tegennatuurlijk

Huygen zou nadien nog een stapje verder zijn gegaan door te stellen dat “relaties tussen mannen tegennatuurlijk zijn” en zou zijn woorden ook hebben herhaald in het bijzijn van Cialone. Die laatste liet meteen weten maandag een klacht te zullen indienen.

Huygen stelde zondag dat de beschuldigingen van Cialone, die hij een ongepaste houding verwijt, vals zijn. Toch besloot hij ontslag te nemen, naar eigen zeggen om zich te kunnen verdedigen, maar ook in het belang van zijn “gezondheid, familie en partij”. “Ik betreur dat er op deze manier een einde komt aan mijn politieke carrière (...)”, aldus nog Huygen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees