Voedselinspectie sluit twee vestigingen van ribbetjesrestaurant Amadeus

Voedselinspectie sluit twee vestigingen van ribbetjesrestaurant Amadeus

Onder meer de Amadeus-vestiging in Brussel moest de deuren sluiten. Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft twee vestigingen van de bekende ribbetjesketen Amadeus gesloten. Dat is dinsdag aan Belga bevestigd door het FAVV.

Het gaat om de vestigingen in Kruishoutem en Brussel. De aanleiding voor de maatregel zijn de herhaaldelijke hygiëneproblemen in de restaurants, die gespecialiseerd zijn in het serveren van ribbetjes. Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. Naar de toekomst toe kon de voedselveiligheid niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van het restaurant in te trekken.

Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal geëvalueerd worden. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden, die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees