Derde zege op rij voor Démare in Ronde van Poitou-Charentes

Derde zege op rij voor Démare in Ronde van Poitou-Charentes

Foto: AFP

Arnaud Démare (FDJ-Groupama) heeft donderdag de derde etappe, een ochtendrit over 97,9 km van Gençay naar Couhé, in de Ronde van Poitou-Charentes (2.1) gewonnen. De Fransman vloerde net zoals woensdag de Italiaan Matteo Malucelli (Androni-Sidermec) en de Fransman Hugo Hofstetter (Cofidis) in de sprint. Donderdagnamiddag staat nog een tijdrit van 22,9 km op het programma.

In deze korte etappe schoven drie renners mee in de vroege vlucht: Quentin Jaurégui (AG2R), Franck Bonnamour (Fortuneo-Samsic) en Alessandro Fedeli (Delko Marseille Provence KTM). Meer dan 1:35 kregen ze nooit van het peloton waar Groupama-FDJ het commando voerde voor hun sprinter Démare die de voorbije twee dagen al wist te scoren.

Anthony Turgis (Cofidis) Ramon Sinkeldam, Adrien Garel (Vital Concept) en onze landgenoot Dimitri Claeys (Cofidis) probeerden nog een tegenaanval op te zetten, maar zonder succes. De vluchters waren evenwel vogels voor de kat, want het peloton hield hen steeds in het vizier en raapte hen op 2,5 kilometer van het eind op. In de sprint stond andermaal geen maat op Arnaud Démare die met enkele lengtes voorsprong won.

Démare start als leider in de tijdrit donderdagnamiddag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.