Officieel: Porte fietst komende twee jaar voor Trek-Segafredo

Officieel: Porte fietst komende twee jaar voor Trek-Segafredo

Foto: REUTERS

Brussel -

Richie Porte verlaat BMC na drie jaar om vanaf komend seizoen voor Trek-Segafredo uit te komen, zo maakte de Amerikaanse WorldTour-formatie donderdag bekend. De 33-jarige Australiër ondertekende er een contract voor twee jaar.

Er deden al sinds vorige maand geruchten de ronde dat Porte BMC zou verlaten voor Trek-Segafredo. Zijn huidige werkgever deed er tot eind juli over om een nieuwe sponsor voor komend seizoen te vinden en toen was de interesse van Trek-Segafredo al concreet. Uiteindelijk besliste Porte dus om niet in het nieuwe verhaal te stappen van CCC, zoals zijn huidige ploeg vanaf volgend seizoen door het leven zal gaan. De procontinentale wielerploeg CCC Sprandri Polkowice zal dan de licentie van BMC overnemen.

Met Porte in de rangen hoopt Trek-Segafredo een gooi te doen naar het eindklassement in de grote wielerrondes, en dan vooral de Ronde van Frankrijk van volgend jaar. Porte heeft al heel wat wielerrondes op zijn erelijst staan en was dit jaar nog de beste in de Ronde van Zwitserland, maar in de Tour, Giro en Vuelta kon hij nog nooit op het podium eindigen. In de laatste twee edities van de Tour moest hij telkens opgeven na zware valpartijen.

“Eindelijk kan ik bevestigen dat ik komend jaar naar Trek-Segafredo ga”, liet Porte weten. “Ik had een fantastische tijd bij BMC, maar ik voelde dat het moment was aangebroken voor een nieuwe uitdaging. De Tour blijft een belangrijk doel voor mij, maar daarnaast zal ik me ook focussen op heel wat kortere rondes. Ik kijk dan ook uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière.”

Corrigeer

MEER NIEUWS