Waarnemend burgemeester van Brasschaat zet stap opzij

Waarnemend burgemeester van Brasschaat zet stap opzij

Koen Verberck

Antwerpen / Brasschaat -

Minder dan twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen krijgt Brasschaat nog een nieuwe waarnemend burgemeester. Schepen voor Ruimtelijke Ordening Philip Cools (N-VA) volgt partijgenoot Koen Verberck op omdat die laatste naar de privésector overstapt. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon is en blijft er titelvoerend burgemeester.

Verberck stond ook op de derde plaats van de N-VA-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, maar zal nu niet meer opkomen. Of Cools die plaats inneemt, moet de partij nog beslissen. “Tot nader order ben en blijf ik lijstduwer”, geeft Cools aan. Het is dan ook nog niet bekend wie Jambon zal vervangen als die opnieuw titelvoerend burgemeester zou worden. “Dat is een hypothetische situatie die allereerst afhangt van wat de kiezer zal beslissen”, aldus nog Cools.

N-VA Brasschaat stelt verder dat de beslissing van Verberck om een stap opzij te zetten louter een gevolg is van zijn nieuwe professionele activiteit en niet van het relletje waarin hij de voorbije weken was terechtgekomen. Verberck wilde twee percelen van hem laten samenvoegen, maar botste op protest van onder meer zijn partijgenoot en schepen Luc Sevenhans. Hij trok zijn aanvraag uiteindelijk weer in.

Cools zal in de loop van de komende weken de eed afleggen in de gemeenteraad en voor de gouverneur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees