Politie waarschuwt autoverkopers: vrouw vraagt testrit met luxewagen en gaat er mee aan de haal

Politie waarschuwt autoverkopers: vrouw vraagt testrit met luxewagen en gaat er mee aan de haal

In het Brusselse zijn verschillende garagehouders het slachtoffer geworden van autodieven. Om minder argwaan te wekken sturen ze een charmante vrouw op pad. Die vraagt een testrit en verdwijnt dan met de auto.

Traxio, de federatie van de autosector in ons land, heeft deze week een waarschuwing uitgestuurd. “Er wordt ons gemeld dat er sinds vorige week een bende actief is die testwagens ontvreemdt bij diverse dealers in Brussel en omstreken”, klinkt het.

“De werkwijze is steeds dezelfde. Een dame met klasse vraagt een prijsofferte voor een bepaald model en of ze die auto eens mag uitproberen ... waarna ze ermee aan de haal gaat. Het gebeurt vaker dat klanten met allerlei smoesjes hun vervangwagen langer houden dan afgesproken is. Maar hier gaat het duidelijk om georganiseerde diefstal”, bevestigt Philippe Decrock van Traxio aan Nieuwsblad.be.

Dat de dieven smaak hebben staat vast. De auto’s die geviseerd worden zijn Audi A4, Range Rover en Volvo

“Ik kan alleen maar voor Audi spreken, maar het klopt dat er deze week een testwagen Audi A4 niet teruggebracht werd na een testrit bij een dealer in het Brusselse. Het onderzoek is nog lopende dus ik kan helaas niet meer info geven”, zegt Sofie Luyckx van D’Ieteren.

“Een testrit laten maken is iets wat op vertrouwen moet gebeuren. Want ook al vul je papieren in of vraag je een paspoort van de klant, dan nog heb je geen garantie. Maar uiteraard laten garagehouders niet zo maar door iedereen een testrit maken ”, zegt de woordvoerder van Traxio nog.

De politie voert een onderzoek en roept op tot waakzaamheid. Wie het slachtoffer wordt, maar ook wie denkt met de vrouw te maken te hebben, wordt gevraagd om onmiddellijk de politie te bellen en zeker geen testrit toe te staan. Of desnoods een personeelslid van de garage mee te laten rijden tijdens de proefrit.

Corrigeer

MEER NIEUWS