voetbalBeker van België SKN Sint-Niklaas - Racing Club Harelbeke - Bavo De Witte is op zijn hoede voor Harelbeke

“Boost voor onze nieuwe club”

“Boost voor onze nieuwe club”

Bavo De Witte: “Misschien is die bekercampagne wel de voorbode van een geslaagd seizoen.” Foto: Eric Noens

Sint-Niklaas -

SKNSN is enkele maanden jong en krijgt al een cruciale opdracht. Winst tegen Harelbeke in de vijfde ronde van de beker van België levert een topaffiche tegen een eersteklasser op. Bavo De Witte loodste de Klaasjes voorbij Rupel-Boom maar blijft voorzichtig.

Komt deze kans totaal onverwacht?

Bavo De Witte: “Ik denk dat we met de zege bij Rupel-Boom iedereen aangenaam verrast hebben. De vorige drie confrontaties met hen hadden we allemaal verloren en daaruit hadden we goed geleerd hoe we hen niet moesten aanpakken. Nu krijgen we de kans op een stunt, maar de beker zullen we niet winnen.”

SK Sint-Niklaas had een belabberde reputatie in het bekervoetbal. Wordt dat door SKN Sint-Niklaas rechtgezet?

“Over het algemeen klopt dat wel maar twee jaar geleden raakten we net zover als vandaag maar verloren we van Hasselt. Een heel tumultueuze match tegen een ploeg die een reeks hoger voetbalde. Nu is dat anders, Harelbeke speelt op hetzelfde niveau als wij. De vorige jaren waren we zelfs reeksgenoten maar nu zijn wij verhuisd naar de Antwerpse en Limburgse kant van Vlaanderen. Vorig jaar speelden we twee keer gelijk in de competitie. Het is een ploeg die amper tegengoals slikt en vermits er weinig verloop geweest is, zal dat nu vermoedelijk nog wel zo zijn maar de diepgaande tactische bespreking zal pas kort voor de match volgen.”

Welke eersteklasser wil je?

“Stel me die vraag maar weer als we zaterdagavond winnen. Ik heb in de groep al een hele resem clubs horen circuleren maar we zijn er nog niet. Zaterdag moet er gewonnen worden van Harelbeke. Dan pas zitten we in de pot met de grote jongens. Als we dan een topaffiche loten zou dat een enorme boost voor onze nieuwe club zijn.”

Is er veel veranderd?

“Op het gebied van de omkadering wel maar als speler is er weinig verschil. Vroeger was alles al heel goed verzorgd en dat is nu zeker niet anders. Waarschijnlijk ook omdat Jerry Baetens mee de overstap maakte. Misschien is die bekercampagne wel de voorbode van een geslaagd seizoen maar het is te vroeg om dat nu al in te schatten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio