Techniekacademie voor leerlingen 5e en 6e leerjaar weer van start

Techniekacademie voor leerlingen 5e en 6e leerjaar weer van start

De gediplomeerden van de Zultse Techniekacademie 2017. Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Vanaf 19 september start in Zulte de Techniekacademie weer op. De Techniekacademie is een initiatief van Hogeschool VIVES en wordt financieel en logistiek ondersteund door het gemeentebestuur. Het heeft als doel kinderen uit het 5e en 6e leerjaar op een onderzoekende manier kennis te laten maken met de wereld van techniek en technologie. De kinderen komen hierbij in contact met gereedschap en materialen, leren dat techniek veel gezichten kan hebben en maken zelf een aantal technische systemen.

De 12 workshops vinden plaats op woensdagnamiddag tussen 19 september en 12 december, behalve tijdens de herfstvakantie op 31 oktober. De kinderen worden op een unieke manier in contact gebracht met chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. De workshops worden telkens begeleid door twee ervaren techniekmonitoren. Er wordt ook een actief bedrijfsbezoek voorzien. De Techniekacademie wordt afgesloten met een diploma-uitreiking.

De workshops worden georganiseerd in de vergaderzaal op de eerste verdieping van het Huis van het Kind, Staatsbaan 150 in Zulte.

Deelnemen kost 50 euro of 45 euro voor het tweede kind uit hetzelfde gezin. Er is plaats voor 40 deelnemers. Deze worden onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep komt van 13.30 tot 15.30 uur aan bod, de tweede groep van 16 tot 18 uur.

Inschrijven kan vanaf 8 september via de website www.techniekacademie-zulte.be. Op deze website kan u nu al laten blijken dat u interesse heeft, de inrichters houden u dan verder op de hoogte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio