Naesen pakt tweede zege in drie jaar in Bretagne Classic, ook Tim Wellens op het podium

Naesen pakt tweede zege in drie jaar in Bretagne Classic, ook Tim Wellens op het podium

Foto: Photo News

Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) heeft zondag een nieuwe zege in de Bretagne Classic Ouest-France (WorldTour) op zijn palmares bijgeschreven. Na 256,9 km, met start en aankomst in Plouay, was de West-Vlaming de snelste van een groepje van drie. Het podium werd vervolledigd door de Deen Michael Valgren Andersen (Astana) en Tim Wellens (Lotto Soudal). Het is voor Naesen zijn tweede zege in drie jaar in Plouay.

Na 50 km vertrok de vroege vlucht van de dag, met daarbij de Nederlander Bouwman (LottoNL-Jumbo), de Fransen Ourselin (Direct Energie), Gérard en Bouet (beiden Fortunéo), de Italianen Finetto (Delko Marseille) en Turrin (Wilier Triestina) en de Rus Belkov (Katusha). Hun voorgift steeg maximum tot zo’n kleine vier minuten, waarna de sprintersploegen zich aan kop van het peloton meldden.

Onder meer Naesen, Wellens en Zdenek Stybar (Quick-Step) profiteerden van de onverharde wegen in Bretagne om op zo’n 65 km van de aankomst in één ruk naar de kopgroep toe te rijden. Het koplopersaantal steeg zo tot veertien, maar de vroege vluchters verloren snel de aansluiting. Wellens, Naesen en de Deen Valgren Andersen reden met z’n drieën naar de aankomst. Op een spekgladde aankomststrook, in de gietende regen, sprintte Naesen het snelste.

Hij volgt op de erelijst de Italiaan Elia Viviani op. Het jaar voordien was Naesen ook al aan het feest geweest in Plouay.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.