Aanrijder vlucht na horrorcrash, maar geeft zich aan na oproep

Aanrijder vlucht na horrorcrash, maar geeft zich aan na oproep

Zijn wagen was vernield, maar Niels (kleine foto) kon toch heelhuids uit het wrak kruipen. Foto: rr

Ieper / Poperinge -

Afgelopen vrijdag gebeurde rond 23 uur een zwaar ongeval op de Noorderring in Ieper. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar gaf zich een dag later aan na een oproep op Facebook.

Poperingenaar Niels Veryepe (24) reed vrijdag richting Poperinge, toen hij plots werd aangereden door een Volkswagen Tiguan die uit de Adriaansensweg kwam. “Ik meen me te herinneren dat die wagen zonder remmen de baan opreed, terwijl hij voorrang moest verlenen”, zegt Niels. “Hij raakte met vol ter hoogte van de passagierszetel.”

De Ford Focus van Niels slingerde over de andere rijstrook en belandde in de gracht na een botsing met een paal en twee bomen. Zijn wagen was helemaal vernield, maar als bij wonder kon Niels heelhuids en op eigen kracht uit het wrak kruipen.

De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf vlak na het ongeval. Op Facebook werd een oproep gelanceerd aan de dader om zich aan te geven. Die oproep werd meer dan 4.000 keer gedeeld. “De 31-jarige P.L. uit Ieper gaf zich aan in de loop van zaterdag”, bevestigt de politie, die een proces-verbaal opmaakte.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees