Tennis DAMES 3 GT Tessenderlo

Roos Karremans: “Ik heb mezelf verbaasd”

Roos Karremans: “Ik heb mezelf verbaasd”

Roos Karremans begint volgend schooljaar aan de richting sportwetenschappen op KS Diest, ze wil sportkinesist worden. Foto: Serge Minten

Met enkeltitels dames 3 in Herk-de-Stad en in Geel blijft Roos Karremans maar verbazen. “Na een goed 2017 beleef ik een schitterend 2018 waarin de toernooizeges elkaar in sneltempo opvolgen”, aldus de 14-jarige die al zes klassementen stijgt tot B+4/6.

“Het kantelmoment in mijn carrière was mijn eerste zege tegen een B-speelster”, vertelt Roos Karremans. “In mei gaf ik Esmé Schoofs partij in Runkst. En ik verzeker je, de stress sloeg toe. Tot ik al snel in die wedstrijd tot de conclusie kwam dat het tempo mij best beviel. Ik vond de kracht om mijn typische aanvalsspel te ontwikkelen en behaalde een felbevochten zege. Vanaf dat moment wist ik dat veel mogelijk was”, blikt de speelster van GT Tessenderlo terug.

Karremans spreekt met dezelfde drive die haar zo kenmerkt op het tennisterrein.

“Ik wil er altijd alles uithalen. Verliezen op zich is niet erg, zolang ik de partij maar op mijn beste niveau gespeeld heb. Mijn grootste gebrek is dat ik me soms laat meeslepen in het spel van de tegenstrever. In de finale in Herk-de-Stad won ik op zondag een puike openingsset met 6-1 van Mette Steegmans. Maar voor ik het wel en goed besefte stond ik in set 2 met 2-5 in het krijt. Mijn aanvalsdrift had plaats gemaakt voor een iets voorzichtige aanpak die mij absoluut niet eigen is. Gelukkig kon ik die set nog winnend afsluiten. Meteen mijn vierde titel in dames 3. Mijn vijfde volgde enkele uren later in Geel.”

Familiesport

Tennissen zit bij Karremans in de familie want vader Kurt is een tenniscoach en haar neef Daan behaalde eveneens verschillende toernooizeges. Roos blikt vooruit:

“Ik concentreer me verder op dames 3. Een plek in de masters is voor mij absoluut geen doel. Wel speel ik deze week met GT Tessenderlo nog twee eindrondes in de interclub jeugd, met leeftijdsgenote Julie Marechal, en dames.”

“Op langere termijn wil ik in de sportwereld actief blijven. Daarom trek ik volgend schooljaar naar KS Diest voor de richting sportwetenschappen. Een richting die me moet liggen want ik droom ervan om later sportkinesist te worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio