Spontane staking bij DHL in Bornem

Spontane staking bij DHL in Bornem
Bornem -

In de Bornemse vestiging van DHL Parcel (Speedpack) heeft het personeel dinsdagochtend spontaan het werk neergelegd. Dat melden de vakbonden LBC-NVK en ACLVB. De werknemers maken zich zorgen over de geruchten rond een overname van het bedrijf.

“Al maanden doen er geruchten de ronde dat de vestiging wordt overgenomen, volgens andere geruchten zou ze zelfs al verkocht zijn. De werknemers die nu al geruime tijd in onzekerheid leven, hebben het gehad met de aanhoudende stress en ongerustheid”, stelt Fouad Bougrine van de liberale vakbond ACLVB. De bond roept de directie op om duidelijkheid te scheppen. “Het wordt tijd dat er een perspectief op de toekomst wordt gegeven aan het personeel.”

“Er zou nu een voorstel zijn van investeringsgroep Aurelius”, voegt LBC-NVK-secretaris Paul Buekenhout toe. “Zo’n investeringsfonds heeft waarschijnlijk andere intenties met het bedrijf.” Buekenhout vreest dan ook saneringen en ontslagen.

De vakbonden wachten nu op de directie, die heeft laten weten ter plaatse te zullen komen. “Wij verwachten dat de directie haar verantwoordelijkheid neemt en een sociaal plan opstelt”, zegt Buekenhout. “Een verkoop aan een investeringsfonds kan voor ons enkel met spijkerharde garanties naar het personeel toe.”

Bij DHL Speedpack in Bornem werken 105 mensen. Begin 2014 sloot DHL vestigingen in Grimbergen, Willebroek en Tisselt om de activiteiten in Bornem te centraliseren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio